Nieuws van het bestuur

Ook vanuit het bestuur zijn er momenten dat er ‘nieuws’ te melden is. Over belangrijke besluiten, over veranderingen, over samenwerkingen of vanwege contacten met de gemeenten in de Drechtsteden. Ook dat vind je onder het kopje NIEUWS.

Nico Bouwman van 1-2-Appletree gekozen tot CJBD-er van het Jaar 2019/2020

PERSBERICHT

Drechtsteden, 10 december 2019 – Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden koos gisteren Nico Bouwman van 1-2-Appletree tot CJBD-er van het Jaar 2019/2020! Zowel de leden als de oud-winnaars brachten in de filmzaal van Kinepolis, anoniem en gescheiden, hun stem uit. Daarbij versloeg Nico de mede-genomineerden Hans de Jonge (ALLinLED) en Wulfert Nannings (Nannings Catering). Uit handen van voorzitter Harry Eskes ontving hij bloemen, certificaat en een jaar gratis lidmaatschap, terwijl Johan Borsje als winnaar van vorig jaar traditioneel de wisselbeker overhandigde.

Nico Bouwman cjbder van het jaar 2019/2020

Foto Anke Bot Fotografie

Heldere uitslag

“Jarenlang was de verkiezing wat statisch. Dit jaar brachten we er meer dynamiek in met de zaalstemming en een waardering door de oud-winnaars”, vertelt Harry Eskes, voorzitter van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD). “De drie genomineerden mochten elk in enkele minuten een bedrijfspresentatie geven. Daarna was de stemronde met tegelijkertijd de – besloten – beoordeling door oud-winnaars. Vooraf hadden we besloten dat beide eindresultaten voor 50% zouden tellen. Na telling (leden) en terugkoppeling (oud-winnaars) was duidelijk dat Nico Bouwman de titel dit jaar in de wacht had gesleept! Een verdiende winnaar die al jarenlang lid is. Het bestuur is blij met de nieuwe opzet van de verkiezing, die succesvol is verlopen en voor meer betrokkenheid in de zaal zorgt. Een weg die we blijven volgen.”

Oud-winnaars en legionella

De rol van de oud-winnaars werd door Johan Borsje bij het overhandigen van de wisselbeker verduidelijkt: “De oud-winnaars kennen de kansen die de prijs biedt en wij kwamen na kort beraad bij Nico uit als ‘onze’ winnaar. Mooi dat de andere leden hetzelfde dachten. Nico verdient het.”
Tijdens het tellen van de stemmen vertelde Sascha Asselman van Rentacs over de – sluimerende – gevaren van legionella. Een niet te onderschatten ‘tegenstander’, zowel thuis als bij grote instellingen. Gelukkig gaf ze ook tips om acuut gevaar te voorkomen; in alle andere gevallen kan haar bedrijf het oplossen.