Nieuws van het bestuur

Ook vanuit het bestuur zijn er momenten dat er ‘nieuws’ te melden is. Over belangrijke besluiten, over veranderingen, over samenwerkingen of vanwege contacten met de gemeenten in de Drechtsteden. Ook dat vind je onder het kopje NIEUWS.

Contractverlenging én geslaagde leden-brainstorm

Dordrecht, 22 februari 2019 - Ondernemersplatform Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD) hield deze week een brainstorm met leden en partners. Dat was tevens het podium dat de contractverlenging met Rabobank Drechtsteden en Rabobank Merwestroom werd ondertekend. Een uniek gegeven, dat de vereniging met de beide banken uit de regio nauw samenwerkt.

Leden en partners

“Reden voor de brainstorm is omdat wij als bestuur niet de wijsheid in pacht hebben”, zegt voorzitter Harry Eskes. “Feitelijk is een bestuur slechts passanten, zogezegd. Na verloop van tijd heeft dit een andere samenstelling. Logisch. Daarom ons goede gebruik om elke 3 à 4 jaar een brainstormavond te doen. Als club van jonge bedrijven hebben wij veel nieuwe instroom. Dat zijn ondernemers die nieuwe, frisse ideeën meebrengen. Maar ook de bestaande leden en onze partners weten veel. Als je dat als club opdiept, dan word je daar allemaal sterker van. Ook deze sessie gaf weer mooie ideeën om in de praktijk zien om te zetten.”

Drechtstedenplatform

Sterker wordt CJBD ook van de nauwe samenwerking met krachtige partners. Deze avond bekrachtigd met de ondertekening van het nieuwe jaarcontract met Rabobank. Harry Eskes: “Deze band bestaat al lang. De laatste jaren verdiept die zich. Dat merk je door de contacten en de mooie inhoud van het contract. Sinds twee jaar werken we samen met Rabobank Drechtsteden (Dordrecht e.o.) én Rabobank Merwestroom (Sliedrecht e.o.). Dat past bij onze rol als Drechtstedenplatform voor jonge bedrijven.”

“Dat is exact de aansluiting die wij zoeken”, aldus Wilco van Beek en Peter van Zomeren, beide manager Bedrijven MKB bij de Rabobank. “Waar we kunnen helpen we CJBD met de uitrol van hun bekendheid. Juist de jonge bedrijven in onze regio zoeken een platform waar zij contacten kunnen leggen en hun vragen in een ongedwongen sfeer beantwoord krijgen. Die rol doet CJBD voortreffelijk.”