Nieuws van het bestuur

Ook vanuit het bestuur zijn er momenten dat er ‘nieuws’ te melden is. Over belangrijke besluiten, over veranderingen, over samenwerkingen of vanwege contacten met de gemeenten in de Drechtsteden. Ook dat vind je onder het kopje NIEUWS.

Samenwerkende gemeenten Drechtsteden en Port of BUSINESS nieuwe partners van CJBD

Netwerkplatform Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD) bekrachtigde 13 februari tijdens de bijeenkomst bij Pelican Rouge in Dordrecht een partnerovereenkomst met én de Samenwerkende gemeenten Drechtsteden én met Port of BUSINESS, het communicatieplatform van Zuid-Holland Zuid. Beide organisaties verheugen zich op de samenwerking met het actieve, groeiende platform voor jonge bedrijven in de Drechtsteden. En CJBD op haar beurt is trots dat beide de kansen en voordelen als partner van CJBD aangrijpen.

Kennisuitwisseling

Jeroen Put, voorzitter CJBD: “Wij willen onze leden zowel met elkaar in contact brengen als hen nuttige ingangen en contacten aanreiken. Jonge bedrijven, soms wel en soms niet jonge ondernemers, zoeken vaak naar zaken die hen verder kunnen helpen. Met de Samenwerkende gemeenten Drechtsteden werkten wij al samen; zoals met het Mentorproject Drechtsteden. Door nieuwe afspraken wordt die samenwerking intenser en kunnen we samen onze leden nog beter helpen. Het maakt CJBD voor leden en potentiële leden heel interessant. Kennisuitwisseling en elkaar kennen is zó belangrijk, zoals ook de vele korte pitches deze avond lieten zien!”

Foto: Vlnr: Daniël de Bruijn (Port of BUSINESS), CJBD-voorzitter Jeroen Put, Boukje van de Ven en Ninetta Lorenc (Samenwerkende gemeenten Drechtsteden) zijn blij met de nieuwe samenwerking

Groot en klein verbinden

“Dat geldt ook voor de overeenkomst met Port of BUSINESS, het nieuwe regionale platform dat onder andere het magazine Drechtsteden BUSINESS uitgeeft”, vervolgt Jeroen Put. “Zij richten zich óók op kennisuitwisseling, onder meer door grote en kleine bedrijven met elkaar in contact te brengen. In de nabije toekomst gaan we die samenwerking met enkele nieuwe initiatieven verder gestalte geven.”

Groeiende doelgroep

Namens de 7 samenwerkende gemeenten in de Drechtsteden kondigden Boukje van de Ven en Ninetta Lorenc de nauwere samenwerking aan: “CJBD bestaat al jaren en wij zoeken elkaar al vele jaren op. Het is mooi dat we dat nu gaan verdiepen. Als samenwerkende gemeenten in de Drechtsteden komen wij graag in contact met de CJBD-doelgroep, startende en doorgroeiende bedrijven. Onder andere met het Mentorproject kunnen wij hen in hun bedrijfsvoering ondersteunen”, aldus Boukje van de Ven.

Daniël de Bruijn ondertekende een overeenkomst namens Port of BUSINESS: “Bij CJBD sluiten zich vooral de zelfstandige ondernemers aan. Een sterk groeiende groep. Als uitgever van onder andere Drechtsteden BUSINESS kennen wij de regio en de bedrijven die er werkzaam zijn; zeker de grotere. Dit partnerschap maakt ons krachtig en wij kunnen beide groepen effectief met elkaar in contact brengen.

Foto: Anke Bot Fotografie