Overzicht van onze evenementen

Maandelijks organiseert CJBD evenementen voor leden en geïnteresseerden. Hier vind je een overzicht van afgesloten evenementen en de daarbij behorende foto’s. De geplande evenementen vind je onder Agenda.


Bezoek aan Fokker

We keken er naar uit: de speciale bijeenkomst met ’s middags een bezoek aan Fokker in Papendrecht en aansluitend een culinaire rondreis door Drechtsteden.

Bij Fokker ontvingen ze ons heel vriendelijk. Van alles was mogelijk, maar of we ons vooraf wél officieel wilden aanmelden met ieders paspoortgegevens. Begrijpelijk als je voor defensie werkt en voor grote buitenlandse vliegtuigbouwers. Die zijn best streng…
Voor zo’n kleine vijftig leden gaf voorzitter Harry Eskes de aftrap en benadrukte onze unieke punten. Bovendien gaf hij vooraf gastvrouw Emmaly Sibbes en gastheer Chris Poppe van Fokker een bos bloemen; wetende dat Chris Poppe er niet de hele tijd bij bleef.
Na de introductie van Fokker weten we dat ze officieel GKN Aerospace heten, maar ook dat ze sinds kort vallen onder een Britse investeerder. Tussen de regels door lijkt dat toch wat onzekerheid te geven met een Brexit op komst.
Maar goed, ingedeeld in drie ploegen kregen we een rondleiding over het terrein. Met eigen ogen zagen we de strenge kwaliteitscontrole. Oók op de losse onderdelen die Fokker maakt (een heel vliegtuig zit er niet meer in). Met de meest minimale marges worden ontzettend innovatief ontworpen producten gemaakt.
Na de rondleiding en het hapje en drankje in de personeelskantine stond bij het verlaten van het terrein een ‘old school’ Amerikaanse schoolbus klaar. Voor de culinaire reis. Die voerde ons van Papendrecht (bij de Ertepeller (Aaichie)) naar Sliedrecht (Sliedrechts Museum) tot in Alblasserdam (haven). Allemaal lekker toeristisch binnendoor en met hapjes en drankjes op een ‘vakantie-achtige’ manier ingestoken. De stemming zat er in elk geval prima in!

LAU1806
LAU1809
LAU1821
LAU1831
LAU1843
LAU1858
LAU1869
LAU1908
LAU1916
LAU1888
LAU1920
LAU1942
LAU1953
LAU1972
Bus2
Bus6
Bus8
Bus9

Foto’s: Ramona Lauw (lauwplaatje.com)