Overzicht van onze evenementen

Maandelijks organiseert CJBD evenementen voor leden en geïnteresseerden. Hier vind je een overzicht van afgesloten evenementen en de daarbij behorende foto’s. De geplande evenementen vind je onder Agenda.


Wees wijs, maak duidelijke afspraken

Met enkele scherpe typeringen en standpunten nam mr. Léon Peeters, arbeidsrecht- en pensioenadvocaat bij onze partner Ten Holter Noordam advocaten, de ruim 30 ‘vroege vogels’ mee door belangrijke aandachtspunten voor zelfstandig ondernemers.

De ontbijtsessie van CJBD bij Ten Holter Noordam begon met geanimeerde gesprekken bij een goed gevulde ontbijttafel. Wat menigeen verleidde tot een compliment aan het adres van de gastheer.

Daarna vertelde mr. Léon Peeters over de wereld van de detachering en de ZZP-er, die ernstig in beweging is. Met als ‘zwaard van Damocles’ nog steeds de wet DBA die boven ons hoofd hangt. Deze zorgt voor veel onduidelijkheid. Niet alleen voor de zelfstandige timmerman of metselaar, die tegen een (te) lage vergoeding moet werken, maar ook voor de interim-manager. Wanneer is sprake van een arbeidsovereenkomst (werknemer) en wanneer van een overeenkomst van opdracht (zelfstandige)? Met een heel mooi overzicht maakte hij inzichtelijk waar je nu écht op moet letten.

Ook onderwerpen als uitzenden, detacheren, contracting en payrolling kwamen aan de orde. Eén van de conclusies was onder andere: kijk goed naar en omschrijf duidelijk de gezagsverhouding. Treden er meningsverschillen (met de fiscus) op, dan is het – aldus Léon Peeters – zaak altijd te zoeken naar het ‘randje van het ravijn’ om het beste resultaat te halen. Waar ze bij Ten Holter overigens niet voor terugschrikken… Kortom, weer een geslaagde ontbijtsessie bij Ten Holter Noordam.

CJBD ontbijt Ter Holter Noordam
CJBD ontbijt Ter Holter Noordam
CJBD ontbijt Ter Holter Noordam
CJBD ontbijt Ter Holter Noordam
CJBD ontbijt Ter Holter Noordam
CJBD ontbijt Ter Holter Noordam

Foto's: Anke Bot Fotografie